Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

Verantwoordelijke uitgever

Eddy Praet

Watermolenstraat 115,

9500 Geraardsbergen

T. 054/41.59.50

E. volkstuinen.gbergen@gmail.com

 


 

 

 Om een papieren versie van het maandblad "Tuinieren" te bekomen, neemt u best contact op met de redactie onder leiding van Eddy Praet.

****

 Of klik op onderstaande link(en) om de digitale versie te openen:

 

MAANDBLAD "TUINIEREN"  EDITIE JULI 2020

 MAANDBLAD "TUINIEREN"  EDITIE JUNI 2020

 MAANDBLAD "TUINIEREN"  EDITIE MEI 2020

 MAANDBLAD "TUINIEREN"  EDITIE APRIL 2020

 MAANDBLAD "TUINIEREN"  EDITIE MAART2020

 MAANDBLAD "TUINIEREN"  EDITIE FEBRUARI 2020

 MAANDBLAD "TUINIEREN"  EDITIE JANUARI 2020

 


 

 Wenst u vorige uitgaven ook digitaal te consulteren?

Geen probleem, stuur een mailtje of telefoontje naar de

Webmaster, Hugo De Mulder

E. hugo.de.mulder1@telenet.be

T. 0475/36.48.92.

en wij bezorgen u heel graag het nodige.

 

 

 

 

 

 

Organisatie van voordrachten opnieuw toegelaten.

 

We ontvingen van het provinciaal secretariaat van Tuinhier het bericht dat het departement Landbouw ons de toelating gegeven heeft om opnieuw erkende voordrachten te organiseren. Een door de overkoepelende vzw Tuinhier opgesteld veiligheidsplan werd goedgekeurd door een externe preventie-adviseur en voorziet in duidelijke richtlijnen, zowel voor de voordrachtgever als voor de aanwezige leden. Deze richtlijnen moeten toelaten dat voordrachten in veilige omstandigheden kunnen doorgaan. Hierop inspelend hebben we een voordracht voorzien op:

 

vrijdag 23 oktober 2020, met als onderwerp

Herfstgroenten uit de tuin’ (lesgever Jos Van Hoecke). Volgende groenten komen hierbij aan bod: veldsla, groenlof, roodlof, witloof, kervel.

 

We informeren hierbij graag naar jullie interesse voor dit onderwerp, zodat wij een idee hebben of dit initiatief haalbaar is. Stuur ons een mailtje volkstuinen.gbergen@gmail.com of meldt het aan een bestuurslid. Alvast bedankt hiervoor. Deze voordracht kan ook slechts doorgaan indien de toekomstige geldende maatregelen, opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad, dit toelaten en na goedkeuring van de ‘Dienst evenementen en uitbating infrastructuur’ van het Lokaal bestuur Geraardsbergen. Hierna vindt u de voornaamste momenteel geldende preventiemaatregelen, die nauwgezet moeten nageleefd worden door alle deelnemers aan een voordracht om de organisatie ervan in alle veiligheid te laten doorgaan en om het risico op besmetting te minimaliseren. Indien de komende dagen of weken de COVID-19-maatregelen wijzigen, zal de organisatie zich aanpassen.

 

• Het aantal deelnemers is beperkt en moet steeds in overeenstemming zijn met de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad en het lokaal bestuur (op dit ogenblik maximaal 50) Wie wenst deel te nemen aan de activiteit moeten verplicht op voorhand inschrijven (naam, adres en telefoon).

 

• Het dragen van mondmaskers is verplicht bij het binnenkomen en het verlaten van de zaal en bij iedere verplaatsing in de zaal (bv. voor toiletbezoek). Breng dus zeker zelf je eigen mondmasker mee en gebruik het correct (mond en neus bedekt). Afhankelijk van de op dat moment geldende aanbevelingen kunnen de mondmaskers al dan niet worden afgezet eenmaal men op zijn plaats zit. Zij die dat wensen kunnen hun mondmasker uiteraard ophouden.

 

• Afstand houden: u moet een afstand respecteren van 1,5 m (op de parking, in de zaal). De stoelen zullen ook op de vereiste afstand opgesteld worden. Er worden geen dranken geserveerd en daarom zullen er ook geen tafels staan. Wie eigen (fris)drank wil meenemen kan. Er wordt geen pauze voorzien.

 

• Handhygiëne: de vereniging voorziet ontsmettingsgel aan de in- en uitgang, waarmee iedereen de handen ontsmet bij aankomst en vertrek. In de toiletten zijn ontsmettende zeep en papieren doekjes te beschikking.

 

Bekijk moes tuinieren als pure ontspanning en als bron van voldoening Tuinieren maakt een mens gelukkig!