Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 



SINT-JOZEFSINSTITUUT 

(' t Karmelieten)
Karmelietenstraat 57, 9500 Geraardsbergen 
T. 054/44.07.10. & 054/41.24.12.



 




BuBaO   DE MOZAÏEK

Boelarestraat 3,  9500 Geraardsbergen
T. 054/41.83.50.


 

 


 


 
 
 
 
 
HEDENDAAGSE NATUURLIJKE TUINEN

WATERMOLENSTRAAT 17,
9572 SINT-MARTENS-LIERDE (LIERDE)

054/42.35.27 0499/42.26.51

ANNMUYLDERMANS@SCARLET.BE
WWW.TUINARCHITECT-ANN-MUYLDERMANS.BE

 

 


**** ONZE  PERSMEDEWERKERS ***


 

 



 (klik hieronder voor verbinding)  

http://www.de-scroll-kalender.be/

 







(klik hieronder voor verbinding) 
 









(klik hieronder voor verbinding) 
 


 
 
  


(klik hieronder voor verbinding) 

http://www.uitingeraardsbergen.be/
 
 
 

 

 Vrijdag 22 november 2019 om 19.30 uur in zaal Sint-Bavo, Hoge Buizemont 165 te Geraardsbergen: voordracht over

"Het zelf kweken van paddenstoelen" door Ann Van Belle.

 

 

Rond paddenstoelen hangt een zweem van mysterie: het ene moment zijn ze nog nergens te bespeuren, even later staan ze er. Wie graag paddenstoelen eet, maar niet goed weet welke eetbaar zijn, kan ook leren om zijn eigen paddenstoelen te kweken.


In de natuur verspreiden paddenstoelen zich door sporen, maar bij het zelf kweken maak je gebruik van vooraf geproduceerde zwamvlokken (mycelium). Dat broed kan de vorm hebben van een korrelige massa die u met een drager (stro of houtsnippers) mengt, of van pluggen die je aanbrengt in dood hout. Als de drager eenmaal is doorgroeid met het mycelium, dan verschijnen de vruchtlichamen en kunt u oogsten.


Ann Van Belle uit Meigem (Deinze) is al meer dan dertig jaar professioneel met paddenstoelen bezig. Ze kweekt broed voor meer dan tien soorten paddenstoelen. Eetbare paddenstoelen kweken is leuk: je leert hoe je zelf oesterzwammen, shiitakes en andere paddenstoelen kan kweken.


Paddenstoelen zijn caloriearm, maar bevatten aanzienlijk meer eiwitten dan groenten en kunnen daardoor zelfs als vleesvervanger dienen. Ze bevatten bovendien veel vezels, maar ook glucanen en antioxidanten en zelfs natuurlijke antibiotica.


Iedereen is van harte welkom, inkom gratis.