Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

JAARLIJKSE WANDELING & BBQ


Op zondag 23 juni 2019 nodigen wij jullie uit voor onze jaarlijkse wandeling en barbecue. Deze keer neemt natuurgids Willem Boonen ons mee naar de Steengroeven in Lessen, een prachtig natuurgebied. De bijhorende historische uitleg is mooi meegenomen.

 

 

 

De wandeling start om 14.00 uur (zie verder praktische info). Via het sluizencomplex van de oude en de nieuwe Dender, gaan we naar de verlaten maar nog in werking zijnde steengroeven. We bewonderen er de geologische structuren en de natuur in al zijn glorie. Ook bezoeken we de groeve waar het megalomane Snowgames project uitgewerkt wordt en waar duikers oefenen in

diepduiken. Wie weet zien we er zelfs een duikersclub aan het oefenen … We keren terug langs een van de oude, maar opgevulde groeven, die sinds een vijftal jaar ingericht wordt als natuurreservaat. Onze uitstap eindigt aan het geboortehuis van René Magritte, de bekende surrealistische schilder. 

 

 

De duur van deze wandeling wordt geschat op 02.30 uur. Mee te nemen: stevige wandelschoenen, goed humeur, ev. regenkledij en/of paraplu, fototoestel, verrekijker …


PRAKTISCHE INFO: AANDACHT - Gewijzigd vertrekuur en vertrekplaats!


· 13.30 uur i.p.v. 14.00 uur : samenkomst op de parking van 'Colruyt' Geraardsbergen, Groteweg 373 om via carpooling samen naar Lessen, Rue des 4 fils Aymon 54 (parking brandweer) te rijden.
· 17.00 uur: we verlaten Lessen en rijden terug naar ons vertrekpunt (parking Colruyt).
· 17.30 uur: APERITIEF in zaal Sint Bavo, Hoge Buizemont 165 te 9500 Geraardsbergen.
· 18.00 uur: aanvang BARBECUE met aan het vuur Guy Dauwe en Eric David.

 

· Inschrijven vóór 10 juni 2019 is verplicht en pas definitief na overschrijving van 15 Euro per persoon (<12j = 10 euro) op rekeningnummer BE29 0010 4554 0364 van Volkstuinen Geraardsbergen met vermelding (BBQ + aantal personen).

Inbegrepen in de prijs: aperitief, koud schoteltje, 3 stukken vlees (gemarineerde kipfilet – spek – worst) met bijhorende saus.

Wie niet wenst mee te wandelen komt rechtstreeks naar de zaal voor de barbecue.

 


 

BELANGRIJK BERICHT 

voor de deelnemers aan de clubreis naar de Loirevallei

 

Voor de deelnemers aan de clubreis wensen we hier nogmaals te herhalen dat, op vraag van de buschauffeur, het vertrekuur op zaterdag 15 juni 2019 is gepland om 05.45 uur stipt. Samenkomst vanaf 05.30 uur op de parking ‘De Reep’ aan de kerk van Nederboelare. Alvast onze beste dank om tijdig aanwezig te zijn. Denk eraan om het programma (bijlage bij het maandblad ‘Tuinieren’ van nov. 2018) mee te nemen! De inrichters, André en Yolande.